ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Χριστός Ανέστη..!!!

 


Το blog μας και οι συνεργάτες του σας εύχονται...

Χριστός Ανέστη!!!
Αληθώς Ανέστη!!
Χρόνια πολλά, 
Χρόνια καλά,
Χρόνια ευλογημένα.


«Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου Αὐτοῦ οἱ μισοῦντες Αὐτόν»


Μετά από κάθε πάθος, μετά από κάθε δυσκολία, μετά από από κάθε σκοτάδι να μην ξεχνάτε έρχεται η Ανάσταση και κάθε τι κακό διασκορπίζεται μακρυά. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

αυτή είναι η φράση που δείχνει το μεγαλείο της χριστιανοσύνης και είναι η ίδια έκφραση ενός γεγονότος που ταράζει κάθε άνθρωπο που πολεμάει το Φως.




Δεύτε λάβετε Φως...στην Αγία Φωτεινή Γαβαλούς

 


Με κάθε λαμπρότητα διαλλαλήθηκε η Ανάστασις του Χριστού και στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής στην Γαβαλού όπου έχει κατακλυστεί από πιστούς. 


Μετά το "Δεύτε λάβετε Φως..." Ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του ναού η ανάγνωση του Αναστάσιμου Ευαγγελίου και όλοι μαζί έψαλλαν το Χριστός Ανέστη ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα. 

Συνεχίζεται η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως!!

Χριστός Ανέστη!!



Πηγή φωτογραφίας: fb Αφροδίτη Δρίβα

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Ο επιτάφιος στην Αγία Φωτεινή Γαβαλούς


Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αλλά και ευλάβειας οι κάτοικοι της Γαβαλούς συμμετείχαν στην κορύφωση του Θείου Δράματος ψάλλοντας τα εγκώμια γύρω από τον Επιτάφιο ενώ στην συνέχεια άνδρες με παραδοσιακές φορεσιές σήκωσαν στους ώμους τους τον Επιτάφιο που στα σπλάχνα του φύλαγε των Σώμα του Χριστού και τον περιέφεραν προς ευλογία στους δρόμους της Γαβαλούς.


Οι καμπάνες της Αγίας Φωτεινής όλη την ημέρα ηχούσαν πένθιμα. Οι πιστοί, μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες που άγουν την καταγωγή τους από την περιοχή, κατέκλυσαν το πρωί στην ακολουθία της Αποκαθήλωσης αλλά και το βράδυ στην ακολουθία του Επιταφίου τον ναό. Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα η οποία θα είναι χαρμόσυνη με το άγγελμα της Αναστάσεως.




Πηγή φωτογραφιών: fb Αφροδίτη Δρίβα