ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Η υψηλότερη θερμοκρασία ανά την Ελλάδα καταγράφηκε σήμερα 16 Ιουλίου στην Γαβαλού. Πρωταγωνιστεί καθημερινά η Γαβαλού στον πίνακα των υψηλότερων θερμοκρασιών της χώρας.

 


Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καύσωνας συνεχίζει δυναμικά για 9η συνεχόμενη μέρα. Όπως φαίνεται και στον στον χάρτη της εικόνας, η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 16/07 καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 41.5 °C. 

Μάλιστα το γεγονός αυτό "έπαιξε" στις πρώτες ειδήσεις των κεντρικών δελτίων των ΜΜΕ.

Μόλις χθες η Γαβαλού βρισκόταν στην τρίτη θέση με 41.6°C

Για 9η συνεχόμενη ημέρα η μέγιστη θερμοκρασία είναι πάνω από τους 40°C στη χώρα.


Υπενθυμίζουμε ότι :

Συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν ιδιαιτέρως τις μεσημεριανές ώρες καθώς και όταν κυκλοφορούν να έχουν μαζί τους δροσερό νερό, να πίνουν χυμούς και να φορούν καπέλα ενώ να προσπαθούν να βρίσκονται υπό σκιά. 

Επίσης λόγω της μεγάλης ξηρασίας ένεκα ανομβρίας να αφήνουν έναν μπολάκι νερό σε μπαλκόνια, ταράτσες, εισόδους για τα ζωάκια που κυκλοφορούν καθώς και να το ανανεώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος να αποφεύγεται κάθε εργασία που μπορεί να επιφέρει εστία φωτιάς ενώ σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποιος ίχνη φωτιάς να καλεί άμεσα στο 199, αριθμό που μπορεί να καλέσει ο οποιαδήποτε χωρίς χρέωση και μάλιστα ακόμη κι αν δεν έχει μονάδες μιας και είναι τριψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ώστε να ενημερώσει άμεσα τις αρχές της πυροσβεστικής να επέμβουν.

Θα πρέπει να δείξουμε πολύ προσοχή και μεγάλη υπομονή όλες αυτές τις ημέρες και να βοηθούμε όπου υπάρχει ανάγκη...


Δείτε επίσης: Έσπασε τα κοντέρ η θερμοκρασία στην Γαβαλού και χθες στις 16/7/2024


Δείτε επίσης: Ας κάνουμε κι ένα καλό... (μέσ' τον καύσωνα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου