Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Έσπασε τα κοντέρ η θερμοκρασία στην Γαβαλού και χθες στις 16/7/2024

 


Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την χώρα με θερμοκρασίες που δοκιμάζουν τις αντοχές μας εδώ και μέρες. Ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον και για την μισή ερχόμενη εβδομάδα.

Η Γαβαλού χτες 15 Ιουλίου 2024 βρέθηκε στην 3η θέση πανελλαδικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες συνεχίζοντας τις πρωτιές της στον τομέα αυτό για πολλοστή φορά.

Το θερμόμετρο έδειξε 41.6°C  μόλις 0.4 βαθμούς κάτω από το χωριό Ηλιόλουστο Κιλκίς που είχε την πρώτη θέση.

Συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν ιδιαιτέρως τις μεσημεριανές ώρες καθώς και όταν κυκλοφορούν να έχουν μαζί τους δροσερό νερό, να πίνουν χυμούς και να φορούν καπέλα ενώ να προσπαθούν να βρίσκονται υπό σκιά. 

Επίσης  λόγω της μεγάλης ξηρασίας ένεκα ανομβρίας να αφήνουν έναν μπολάκι νερό σε μπαλκόνια, ταράτσες, εισόδους για τα ζωάκια που κυκλοφορούν καθώς και να το ανανεώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος να αποφεύγεται κάθε εργασία που μπορεί να επιφέρει εστία φωτιάς ενώ σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποιος ίχνη φωτιάς να καλεί άμεσα στο 199, αριθμό που μπορεί να καλέσει ο οποιαδήποτε χωρίς χρέωση και μάλιστα ακόμη κι αν δεν έχει μονάδες μιας και είναι τριψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ώστε να ενημερώσει άμεσα τις αρχές της πυροσβεστικής να επέμβουν.

Θα πρέπει να δείξουμε πολύ προσοχή και μεγάλη υπομονή όλες αυτές τις ημέρες και να βοηθούμε όπου υπάρχει ανάγκη...


Δείτε επίσης: Τους 40°C έφτασε και σήμερα η θερμοκρασία στην Γαβαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου