ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Χειροτονία νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκινού. ΑΞΙΟΣ

 

Σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών υπό του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού. Συλλητουργοί και συμπροσευχόμενοι αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου ενώ παρευρέθηκαν και τοπικοί πολιτειακοί παράγοντες του νόμου Αιτωλοακαρνανίας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και η οικογένειά του σεβασμιωτάτου για την οποία θα μου επιτραπεί να πω πως είναι αξιοσέβαστη, ιδιαίτερα ευγενής μα και ευλαβέστατη και παράδειγμα προς μίμηση (σε κατιδείαν συζήτηση μαζί τους προσωπικά τους ευχαρίστησα διότι μας παραδίδουν ως οικογένεια έναν άξιο ποιμένα και είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες) Το ίδιο και ο νέος μητροπολίτης μας ο οποίος έδειξε μέσα από τον λόγο του το σεμνό, ιεροπρεπές ύφος του μέσα στο κατάμεστο μητροπολιτικό ναό των Αθηνών. 

Όντας και στην χειροτονία του μακαριστού Κοσμά αλλά και στην σημερινή μπορώ να πω πω όπως ο κόσμος αγκάλιασε τον μακαριστό Κοσμά έτσι και σήμερα αγκάλιασε τον σεβασμιότατο κ.κ. Δαμασκηνό κι ας μην τον γνωρίζουν προσωπικά. 

Στην μητρόπολη των Αθηνών κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα ενώ ο ίδιος για πάνω από 1 ώρα δεχόταν ευχές λόγω της αθρώας προσέλευσης του κόσμου. Πολύ πρόσχαρος, με όρεξη για δουλειά αλλά και πολύ αγάπη έρχεται για να αποτελέσει έναν σταθμό στην τοπική εκκλησία. Στην τοπική εκκλησία που κάποιοι προσπάθησαν να κομματιάσουν πιέζοντας τον αρχιεπίσκοπο για δικά τους συμφέροντα αλλά με επιτυχία του παραδόθηκε ολόκληρη όπως την παρέλαβαν και οι προκάτοχοι του με την διαφορά ότι αυτήν την φορά θα πρέπει να εισέλθει σε βαθιά κάθαρση κάτι που το ζητά σύσσωμος ο λαός της Μητροπόλεως...!!


ΑΞΙΟΣ
ΑΞΙΟΣ
ΑΞΙΟΣ
ΑΞΙΟΣ
ΑΞΙΟΣ


Δαμασκηνού 
του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιώωτάτης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πολλά τα έτη!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου