Σελίδες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχ. Δαμασκηνός Κιαμέτης


Προ ολίγον λεπτών ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των μελών της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος η οποία εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τον έως πρότινος αρχ. Δαμασκηνό Κιαμέτη με 60 ψήφους.

Λίγο νωρίτερα στο τριπρόσωπο ήρθε πρώτος με 65 ψήφους έναντι του νυν πρωτοσυγκέλλου της επιχωριας Μητροπόλεως μας αρχ. Επιφανίου καραγιώργου και έναντι 4 ψήφων υπέρ του Μητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου

Παρά τις προσπάθειες κάποιων και μάλιστα δυστυχώς και κάποιων συνεργατών του μακαριστού μητροπολίτη κυρου Κοσμά για διχοτόμηση της Μητροπόλεως τα σχέδια δεν επιτεύχθηκαν κι έτσι ο νέος μητροπολίτης αναλαμβάνει τα ηνία της Μητροπόλεως εις το ακέραιο ως προς την έκταση της.

Ο νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός είναι ιδιαίτερα χαρισματικός, δραστήριος, γνώστης της καλής διοικήσεως και έρχεται για να δουλέψει σκληρά και να επιλύσει χρόνια προβλήματα. Είναι δραστήριος ενώ αγαπά την νεολαία η οποία τον αγαπά και τον εκτιμά ιδιαιτέρως.

Λίγο μετά κατευθύνθηκε προς το καθολικό της μονής Πετράκη όπου εξέδωσε το κατά την τάξιν μικρό μήνυμα ενώπιον του αρχιεπισκόπου και μελών της ιεραρχίας. 

Λίγα λόγια για τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό:

Γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά ενώ το 1997 αποφοίτησε από το τμήμα ποιμαντικής και κοινωνικής θεολογίας της θεολογικής σχολής των Αθηνών. Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς κυρό Καλλίνικο, ενώ το 2002 χειροτονήθηκε στον βαθμό του ιερέα από τον γέροντα και πνευματικό του σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο. Διευθυνε το έργο της εκεί Μητροπόλεως για τους νέους και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Διετέλεσε υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου και του βρεφονηπιακού σταθμού της Μητροπόλεως ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες είχε υπό την ευθύνη του τις κατασκηνώσεις αρρένων. Οξυδερκής και δραστήριος ανέλαβε πρωτοβουλία και δημιούργησε αλλά και διεύθυνε το μουσείο βυζαντινής τέχνης και πολιτισμού στην Μακρυνίτσα. Δεινός ομιλητής και οργανωτικός με χαρίσματα διοικητικά ανακαίνισε με την συνδρομή πολλών λαϊκών ενορίες, παρεκκλήσια και πρωτοστάτησε σε καινοτόμες ιδέες γύρω από την ποιμαντική των νέων. Έχει εκδώσει βιβλία ενώ παράλληλα είναι ήπιων τόνων με καιριες παρεμβάσεις και τομές που σίγουρα χρειάζεται η περιοχή μας.

Να σημειωθεί η εκλογή του έγινε μόλις μία μέρα μετά την συμπλήρωση 17 ετών από την προηγούμενη εκλογή για μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το 2005.


** Η είδηση μεταφέρεται πρώτη μέσω του blog karachaleikagavalous.blogspot.com στις 12:20 μιας και ο γράφων βρίσκεται έξωθεν του χώρου ψηφοφορίας :)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου