ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ασκληπιείο Αρχαίου Τριχώνιου στο Google maps

 


Δυστυχώς αν και η Γαβαλού αποτελεί έναν ιστορικό τόπο που στα σπλάχνα της βρίσκονται τα υπολείμματα μιας από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος, δεν έχει αναδειχθεί και δεν έχει εκτιμηθεί στο μέτρο που της αναλογεί. 

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και πρωτοβουλίες ωσάν κι αυτή του φίλου του blog μας Σπυρίδωνα Σ. Καραχάλιου ο οποίος άγει την καταγωγή του από την Γαβαλού και με προσπάθειες του πλέον στους χάρτες του google maps οριοθετούνται και προβάλλονται διάφορα μέρη της Γαβαλούς και της ευρύτερης περιοχής. 

Ένα από αυτά είναι και ο αρχαιολογικός χώρος που περικλείει το Ασκληπιείο του Αρχαίου Τριχωνίου το οποίο μέχρι πρότινος δεν προβαλόταν στους χάρτες και επομένως ξένοι και περαστικοί δεν γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία του χώρου ο οποίος έχει δώσει αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα στα μουσεία της γύρω περιοχής. 

Το ακριβές στίγμα στους χάρτες είναι το παρακάτω...πατώντας πάνω στον σύνδεσμο ο οποίος θα μας οδηγήσει στην τοποθεσία.

Ασκληπιείο Αρχαίου Τριχώνιου

Εδώ εκτός από την τοποθεσία βλέπουμε φωτογραφίες από τον χώρο καθώς και αξιολογήσεις ενώ ο καθένας μπορεί επίσης να προσθέσει περεταίρω πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο αυτό. Και επιτέλους ένα ακόμη μέρος της Γαβαλούς και μάλιστα αρχαιολογικός χώρος που μέχρι πρότινως δεν είχε κάνεις τοποθετήσει (ούτε καν η αρχαιολογική υπηρεσία) και είναι προσβάσιμο από όλους και σίγουρα αποτελεί ένα μικρό μικρό λιθαράκι στην προβολή του τόπου της Γαβαλούς γενικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου