ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Χρόνια πολλά Ελλάδα. Οι σημαίες ας κοσμισουν τα μπαλκόνια μας..!!!

25η Μαρτίου ξημερώνει...
Φέτος λίγο διαφορετική και πρωτόγνωρη...
Ανήμερα του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε και η Ελληνική Επανάσταση το 1821 για να διωχθεί ο τουρκικός Ζυγός που προσπαθούσε να σβήσει καθετί ελληνικό από τον τόπο ετούτο. Πέντε χρόνια μετά τον Μάρτη του 1826 ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η ιστορία γράφει για την Ελλάδα με χρυσά γράμματα για το έπος της Κλείσοβας, μιας νησίδας του πολιορκημένου Μεσολογγίου που στα σπλάχνα της βρίσκεται ένα εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος και σε αυτήν την νησίδα μια χούφτα Έλληνες 131 στον αριθμό τα έβαλαν με τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο που αριθμούσε πάνω από 6.000 άνδρες μόλις 15 μέρες πριν την ηρωική Έξοδο των προμάχων του Μεσολογγίου.
Ο απολογισμός της μάχης που έληξε με θριαμβευτική νίκη των Ελλήνων ήταν με μηδαμινές απώλειες για τις ελληνικές δυνάμεις ενώ για ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος έχασε πάνω από τις μισές του δυνάμεις και η λιμνοθάλασσα περυξ της Κλείσοβας καλύφθηκε με πτώματα ενώ τα νερά της από το αίμα έγιναν κόκκινα.
Φέτος ας υψώσουμε στα μπαλκόνια των οικιών μας τις ελληνικές σημαίες ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τους προγόνους μας που έκαναν τα πάντα για την ελευθερία μια ελευθερία που και σήμερα πλήττεται με διάφορους τρόπους κι ας προσπαθούμε στο διάβα του χρόνου να τους κάνουμε περήφανους...
Κι ένα ακόμη μικρό κάλεσμα προς όλους. Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα ξεκινούσαν οι παρελάσεις...ε αυτήν την ίδια ώρα ας ψάλλουμε τον εθνικό μας ύμνο στα μπαλκόνια για να τρανταχτεί η γη και να ακουστούμε έως τους ουρανούς όπου κατοικούν οι ήρωες μας.
Ας σημάνουν και οι καμπάνες την ίδια ώρα από τις εκκλησίες μας να τρανταχτεί η οικουμένη.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ...

Χρόνια πολλά και καλά
Ζήτω η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου