ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Γαβαλού για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Μακρυνείας.

 


Αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Αγρινίου η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραστεί στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Μακρυνείας που λαμβάνουν χώρα στην Γαβαλού.

Αναφερόμενη στο γεγονός αυτό, δεσμεύθηκε να δημιουργηθεί μνημείο σε κεντρικό σημείο της Μακρυνείας για τα θύματα του ολοκαυτώματος της Μακρυνείας. 

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός της πρώτης επίσκεψης στα χώματα που γεννήθηκε, έζησε και ανατράφηκε αλλά και πέθανε ο μεγάλος οπλαρχηγός Δημήτριος Μακρής με ιδιαίτερη συγκίνηση ενώ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την εγχώρια και διεθνή αναγνώριση του ολοκαυτώματος της Μακρυνείας ώστε να καταδειχτεί ένα τέτοιο φρικιαστικό γεγονός ως έγκλημα πολέμου.


Μπορεί το παραπάνω γεγονός να είναι απλά για το εθιμοτυπικό της πρωταπριλιάς αλλά μπορεί όντως αν θέλουν οι τοπικοί άρχοντες να αναδείξουν το γεγονός του ολοκαυτώματος της Μακρυνείας με ποικίλους τρόπους. Σε έναν τόπο που η ιστορία επισκιάζεται από πανυγηρια και μόνο καλό είναι πριν να είναι αργά και πέσουν στην λήθη πολλά ζητήματα να αδράξουμε την ευκαιρία της πολυδιάστατης ανάδειξης τους.

Καλή πρωταπριλιά 😇😈

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου