ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Τριχωνιώτικο Αντάμωμα στις 17 Αυγούστου, ο σύλλογος του χωριού καλεί όλους μας να παρευρεθούμε...!! (Δείτε το πρόγραμμα)



Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Τριχωνίου "Η Αγία Παρασκευή" διοργανώνει λαϊκοδημοτική βραδιά με ζωντανή μουσική την Τετάρτη στις 17 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία του Τριχωνίου, στον Πλάτανο.

Στο σημείο θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτα καθώς και μεζέδες.

Ο σύλλογος του χωριού πάντοτε με πολύ μεράκι προσπαθεί να προάγει δραστηριότητες του χωριού που αναβαθμίζουν την περιοχή και ενθαρρύνουν την συλλογικότητα.


Λίγα λόγια για το σημείο που επιλέχθηκε να γίνει το Τριχωνιώτικο αντάμωμα...

Ο πλάτανος του χωριού είναι ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος που είναι ορατός από εκατοντάδες μέτρα μακρυά. Μάλιστα στο σημείο βρίσκεται και ένα πηγάδι με δροσερό νερό που προϋπήρχε του Πλατάνου. Όπως αναφέρει η προφορική παράδοση που διασώζεται έως τις ημέρες μας ο πλάτανος αυτός φυτεύτηκε από έναν Τούρκο για αυτό και πολλοί τον αποκαλούν τουρκικό πλάτανο. Ο Τούρκος λοιπόν που διάβαινε συχνά από το πηγάδι και έβαζε στο άλογο του νερό να πιει κάποια στιγμή έμπηξε στο έδαφος ένα μπαστούνι που είχε προκειμένου να δένει το άλογο του και αργότερα αυτό να βλαστήσει για να παρέχει ίσκιο. Το μπαστούνι αυτό κάποια στιγμή βλάστησε και σήμερα αποτελεί έναν εντυπωσιακό πλάτανο με ύψος δεκάδων μέτρων ενώ ο κορμός του χρειάζεται τουλάχιστον πέντε άτομα για να τον αγκαλιάσουν!!

Ανέκαθεν ο χώρος αυτός αποτελούσε χώρο ανταμώματος ανθρώπων και μάλιστα πολλές φορές διαφορετικών πολιτισμών...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου