ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

9% η μείωση του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας

 

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 έστω και με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την πρώτη απογραφή η οποία έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου ηλεκτρόνια και ψηφιακά αναρτήθηκαν.

Παρ' ότι υποτίθεται μέλημα της εκάστοτε κυβέρνησης είναι το δημογραφικό και προσπαθεί να κάνει κινήσεις παρότρυνσης ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός η χώρα μας είναι μια χώρα γερασμένων και σιγά σιγά αυτό χειροτερεύει.

Όλες οι περιοχές της Ελλάδος είχαν αισθητή μείωση του πληθυσμού πλην του νότιου Αιγαίου που είδε αύξηση πληθυσμού η οποία βέβαια σε καμία περίπτωση δεν εξισορροπεί την αντίπερα όχθη...

3,5% μείωση του πληθυσμού μέσα σε δέκα χρόνια χωρίς να μεσολαβήσει κάποιος πόλεμος!!

Ο νομός της Αιτωλοακαρνανίας είδε συνολική μείωση πληθυσμού η οποία ανέρχεται στο 9% με κάθε δήμο της περιοχής μας να καταγράφει σημαντικές απώλειες πληθυσμού.

Ο Δήμος Θέρμου μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες που φτάνουν στο 30% ενώ ακολουθούν ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας με μείωση κατά 15,6% ακολουθεί ο δήμος Ξηρομέρου με απώλειες κατά 12.9%, ο δήμος Ναυπακτίας με 9.6%, ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με μείωση κατά 7.2% και ο δήμος Αγρινίου με μείωση της τάξεως του 5.5%.

Συνολικά ο πληθυσμός του νόμου Αιτωλοακαρνανίας ανέρχεται σε 191.727 χιλιάδες ανθρώπους ενώ στην απογραφή του πληθυσμού το 2011 ανερχόταν σε 211.080.

Να σημειωθεί πως τα αναρταία στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα είναι τα προσωρινά λεγόμενα τα οποία ενδεχόμενος να έχουν μικρές αποκλείσεις έως την επαλήθευση και τον έλεγχο τους για τα de facto αποτελέσματα και την δημοσίευση του ΦΕΚ τα οποία όμως θα είναι με σχεδόν μηδαμινές αν όχι καθόλου αποκλίσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου