ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Διέπρεψε στο Erasmus+ΚΑ2 το Γυμνάσιο Γαβαλούς


Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2/Σχολική Εκπαίδευση χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο ¨Analyse de la Biodiversite et des Cultures pour un Developpement plus Durable¨ “Ανάλυση της Βιοποικιλότητας και των Πολιτισμών για μια πιο Αειφόρο ανάπτυξη” και αριθμό σύμβασης επιχορήγησης 2018-1-FR01-KA229-047667_4 είκοσι έξι Μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γαβαλούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά ταξίδια στα πλαίσια του εν λόγω Προγράμματος.

Συντονιστής του προγράμματος ήταν το σχολείο από την Γαλλία : College Boris VIAN 170 Rue Victor HUGO 59210 COUDEKERQUE-BRANCHE Nord – Pas-de-Calais.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή επιτροπή με 97% !!.

Το Εθνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και η Ευρωπαϊκή επιτροπή βράβευσαν το σχολείο μας με ταμπέλα Good practice.

Η εφαρμογή του προγράμματος είχε διάρκεια δύο (2) έτη. Άρχισε από τον Οκτώβριο του 2018 και τελείωσε ( με την παράταση που δόθηκε λόγω Covid-19) τον Ιούνιο του 2021.

Οι δαπάνες ταξιδίου και διαμονής καλύφθηκαν πλήρως από το πρόγραμμα Εrasmus+, βάσει της ως άνω αναφερθείσης σύμβασης επιχορήγησης και εκπροσωπείται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού «ΙΚΥ» (Ελλάδα).

Οι εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές εκτός από την συμμετοχή τους σε δομημένο κύκλο σπουδών, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, ήρθαν σε επαφή, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με εκπαιδευτικούς και Μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας και χρήσης των νέων τεχνολογιών στην τάξη και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι Μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη ορισμένες από τις καινοτόμες αυτές ιδέες. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι Μαθητές του σχολείου μας διαδόθηκαν αρχικά εντός του σχολείου και στη συνέχεια σε συναδέλφους και μαθητές άλλων σχολείων του νομού για γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων με σκοπό να ενισχυθούν τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση. Η συνολική εμπειρία που αποκόμισαν κρίνεται ευεργετική για τους εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές του σχολείου μας και είμαστε στη διάθεση οποιασδήποτε σχολικής μονάδας για περαιτέρω πληροφορίες.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέρφους να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντες και εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας.

Το σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς:

– Δανιά Βασίλειο ΠΕ11 (Διευθυντή του σχολείου)

– Τηλιγάδα Ουρανία ΠΕ05 (Συντονίστρια)

– Παπούτση Ευδοκία ΠΕ06

– Μαυρογιάννη Αδαμάντιο ΠΕ84

που συμμετείχαν αγόγγυστα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το πρόγραμμα.


Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα καθώς επίσης και όλους τους Μαθητές και τους Γονείς που βοήθησαν, ο καθένας από τη μεριά του, για την άρτια και άριστη ολοκλήρωσή του. Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας και Σ.Ε.Ε. κ. Νάκο Κωνσταντίνο ΠΕ03 για την αμέριστη συμπαράστασή του καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΑΝΙΑΣ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ11

ΜCS



Πηγή: agrinioculture.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου