ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ελλάδα μας χρόνια πολλά!!!


Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία σε κάθε άκρη της γης!!!

Ένα από τα σπουδαιότερα ιδανικά της ανθρωπότητας είναι η ελευθερία. Η ελευθερία είναι και το δώρο του Θεού στον άνθρωπο διότι τους έπλασε ελεύθερους ακόμη και στην βούληση τους και στην κάθε επιλογή τους.

Σήμερα είναι η μέρα όπου πριν δύο και πλέον αιώνες Ευαγγελίσθηκε το έθνος μας την ελευθερία ξανά ύστερα από 400 χρόνια, εξάλλου για αυτό επιλέχθηκε η έναρξη της επανάστασης να πραγματοποιηθεί σε μια τόσο μεγάλη ημέρα για την χριστιανοσύνη αλλά και την ανθρωπότητα στην ουσία.

Ας μην ξεχνάμε όμως κάτι πολύ σημαντικό. Το κάθε ιδανικό αποκτιέται μόνο αν συλλογικά εργαστούμε και βγάλουμε τις έχθρες για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Το ξέρω είναι αδύνατο ιδιαίτερα στις ημέρες μας αλλά δεν μπορούμε να πάψουμε να εργαζόμαστε σε αυτό και να ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουμε. 

Εκείνη η εποχή άφησε ιστορία με τους ήρωες της αλλά γράφτηκαν και οι θλιβερές σελίδες της ιστορίας μας όπου παραγκώνιζαν τους ήρωες που ελευθέρωσαν την ελλάδα ξανά. Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους ήρωες της κάθε εποχής από αυτούς που καπιταλεύονται τον ηρωισμό παραγκονίζοντας τους πραγματικούς ήρωες.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, ζήτω η ελευθερία...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου