ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Τζαμί από τις 24 Ιουλίου η Αγιά Σοφιά


Χθεσινή απόφαση του ΣτΕ στην Τουρκία ακυρώνει το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ το οποίο μετέτρεπε την Αγιά Σοφιά από τζάμι σε μουσείο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υπέγραψε Π.Δ. σύμφωνα με το οποίο η Αγιά Σοφιά στις 24 Ιουλίου μετατρέπεται επίσημα ξανά σε τζαμί αλλά ταυτόχρονα θα είναι προσβάσιμη στους τουρίστες και μάλιστα χωρίς την καταβολή εισιτηρίου εισόδου λειτουργόντας παράλληλα και ως μουσείο εν μέρει.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε στην πράξη αυτό που εδώ και βδομάδες είχε προλαλήσει και ενώ τα Τουρκικά ΜΜΕ έχουν πρωτοσέλιδα διθυραμβικά για την απόφαση του αυτό ο διεθνής Τύπος εκφράζει την θλίψη του αλλά και την ανησυχία του για τυχον διαμάχες αλλά και το τέλος της ειρήνης μεταξύ χριστιανών κ μουσουλμάνων σε μια χρονική περίοδο που οι ανθρωπότητα πλήττεται συνεχώς...!!

Η Αγιά Σοφιά αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα χριστιανικά σύμβολα ενώ έχει συνδεθεί με εκατοντάδες θρύλους αλλά και προφητείες που όπως όλα δείχνουν οδεύουν στην πραγματοποίησή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου