ξωκλήσι Αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας"

 Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ - "Από τον Μύθο….στην Ιστορία" {α' τόμος με 436 σελίδες, που εκδόθηκε από τους Συλλόγους Άκρων (Λιθοβουνίου) ΠΑΝΟΡΑΜΑ και Γαβαλιωτών Αθήνας}, και "Ιστορίας...συνέχεια" {β' μέρος με 704 σελίδες, που εκδόθηκε από τους Συλλόγους Γαβαλιωτών Αθήνας και Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρχαιοφίλων Γαβαλούς (Π.Ε.Σ.Α.Γ)
Ο α' τόμος καλύπτει την ιστορία της Μακρυνείας, από την Μυθολογία και την αρχαιότητα, έως την λήξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1829.
Ενώ στο β' τόμο καλύπτεται η ιστορία της Μακρυνείας από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους έως και τα νεότερα χρόνια και μάλιστα παρουσιάζονται σπάνιες φωτογραφίες αλλά και ένα 25σελιδο αφιέρωμα στην Μονή Κατερινούς.

Είναι ένα αξιόλογο πόνημα του Δημητρίου Β. Αλεξανδρή στο οποίο αναδεικνύεται όλη η ιστορική πτυχή της περιοχής της Μακρυνείας ανά τους αιώνες προσπαθόντας να γίνει ευρέως γνωστή. 

Διάθεση των βιβλίων γίνεται από τους συλλόγους από τους οποίους και εκδόθηκε κατόπιν  τηλεφωνικής επικοινωνίας αλλά και από τον ίδιο το συγγραφέα  κ. Δημήτριο Αλεξανδρή στο τηλ. 6948801879.

Νομίζω πως θα επρεπε αρκετοί Μακρυνιώτες να το προμηθευτουν...

καλή μελέτη...!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου