Σελίδες

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δεν έχουν τον Θεό τους. Έκλεψαν σημαία και ιμάντα...

 


Πριν μερικά χρόνια όταν ξεκίνησε να αναβιώνει η πανύγηρη του αγίου Νικολάου στα Καραχαλέϊκα Γαβαλούς τοποθετήθηκε σε τσιμεντένια βάση υπό του εδάφους σιδερένιος δοκός ύψους 5,30 μέτρων κατάλληλα διαμορφωμένος και στην κορυφή του κυμάτιζε η ελληνική σημαία προς τιμήν όσων έζησαν σε αυτήν την περιοχή πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ως ήρωες αν και μερικοί άγνωστοι στο ευρύ κοινό στην επανάσταση του '21 καθώς και κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής μετά το έπος του '1940.

Η σημαία αυτή πλέον δεν υπάρχει. Ναι εντάξει μπορεί να σκίστηκε αλλά το ζήτημα είναι ότι κάποιος ανεγκέφαλος πήρε τον ιμάντα πάνω στον οποίον έδενε η σημαία και μπορούσε κάποιος να την αντικαταστήσει όταν φθείρεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Προπερσι ο ίδιος μάλλον ανεγκέφαλος και ηλίθιος έκλεψε ουσιαστικά δύο μικρούς δοκούς οι οποίοι ήταν κρυμμένοι μέσα σε βάτα διότι χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στον σημαιοστολισμό κατά την πανύγηρη.

Βέβαια πολλές φορές έχει επαναληφθεί αυτό και σε μικρότερης αξίας αντικείμενα. Επίτροποι αδιαφορούν προφανώς η δεν νοιάζονται ενώ όποιος προσπαθεί να κάνει κάτι καλό για τον τόπο έστω και αν αυτό είναι μικρό, τρώει κρυάδα εξαιτίας ανεγκέφαλων και ηλίθιων σαν κι αυτόν που πήρε τον ιμάντα προφανώς για ίδια χρήση με αποτέλεσμα πλέον να μην είναι εύκολο να ανέβει ξανά η ελληνική σημαία στα χώματα που έζησε ο Δημήτριος Μακρής. Αν δεν είχε τοποθετηθεί τσιμέντο στην βάση του δικού είμαι σίγουρος θα έπαιρνε και τον δικό να φράξει τα χωράφια του όπως έκανε και με τους δύο άλλους που προαναφέραμε.

Όταν νωρίς το πρωί μας έγινε γνωστή η είδηση από τρία νέα παιδιά του χωριού τα οποία πήγαν να προσκυνήσουν τον Άγιο Νικόλαο δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Κι όμως...ίσχυε.

Θερμά συγχαρητήρια σε αυτόν και στην οικογένεια του. Όταν κλέβεις από άνθρωπο δικάζεσαι από ανθρώπους, όταν όμως κλέβεις κάτι που δεν ανήκει σε άνθρωπο αλλά σε αγίους τότε δικάζεσαι από τα ίδια τα Θεία...και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου