Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Συρρικνώνεται το Λύκειο της Γαβαλούς, κλείνει το τμήμα στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ Λυκείου. Μια ακόμη υποβάθμιση για την περιοχή της Μακρυνείας!!

 


Μετά την υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος Γαβαλούς, την κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ της Μακρυνείας και τόσων άλλων υπηρεσιών που προσέφεραν έστω τα υποτιπώδη στην περιοχή δίνοντας μια στήριξη σε όσους ακόμη μένουν στα χωριά της Μακρυνείας έρχεται και η συρρίκνωση του Λυκείου Γαβαλούς. 


Ανάστατοι είναι οι γονείς αλλά και οι μαθητές που έμαθαν τελευταία στιγμή για την κατάργηση αυτού του τμήματος των ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ Λυκείου.


Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία μερίδας γονέων στη Δ/ση Β΄θμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι με αυτοπροσώπως παρουσία συνοδευόμενοι και από εκπροσώπους των μαθητών.


Μάλιστα εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση. 


Η ανακοίνωση των Γονέων και των μαθητών/τριων του ΓΕΛ Γαβαλούς:


" Σήμερα, 17/9/24, εμείς, οι γονείς των μαθητών/τριών του Γενικού Λυκείου Γαβαλούς μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαβαλούς, κ. Ανδρέα Γούλα, συνοδεία εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι για την απαξίωση και την υποβάθμιση του ΓΕΛ Γαβαλούς.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση τμημάτων, ζητούμε μετ’ επιτάσεως από όλους τους αρμοδίους να επιληφθούν των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την λειτουργικότητα και την βιωσιμότητα του ΓΕΛ Γαβαλούς ως αυτόνομης και αυτοδύναμης σχολικής μονάδας, εγκρίνοντας την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ Λυκείου και στηρίζοντας το σχολείο μας με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο, προκειμένου τα παιδιά μας να μην απομακρύνονται βιαίως από το σχολείο τους ούτε να εξαναγκάζονται εκβιαστικά να αλλάξουν κατεύθυνση στην Γ Λυκείου, αλλά να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην μόρφωση και στο αγαθό της παιδείας, όπως επιτάσσουν οι αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών μας. Τα παιδιά μας, τα παιδιά της Γαβαλούς και της ευρύτερης περιοχής της Μακρυνείας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…


Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση. "


Εμείς μέσα από το blog μας δηλώνουμε πως είμαστε παρών και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δίκαιες ενέργειες μαθητών, καθηγητών, γονέων, συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.


Συγχαίρουμε και την ομάδα που πήγε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι αν και θεωρούμε πως αυτό δεν αρκεί. 


Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση;


Μήπως θα έπρεπε σύσσωμη σχολική τοπική Κοινότητα να κάνει δυναμικές διαμαρτυρίες ίσως και κινητοποιήσεις; 


Το τμήμα στην Γαβαλού δεν είναι το μονο στον νόμο που καταργείται από σχολικές μονάδες και σίγουρα είναι ένα γενικό πρόβλημα. 


Η Γαβαλού και εν γένει η περιοχή της Μακρυνείας όμως έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με κύριο αυτών είναι ότι είναι χωριά γεμάτα ζωή. Οι κάτοικοι τους επέλεξαν να μείνουν και να στηρίξουν τον τόπο τους ενώ σε άλλα μέρη βλέπουμε φεύγουν και πάνε στις πόλεις. Και μάλιστα δεν είναι απλά χωριά. Είναι μεγάλα χωριά και το λύκειο της Γαβαλούς δεν εξυπηρετεί μόνο την Γαβαλού.....


Ιδιαίτερα αρνητικά στα social είναι και τα σχόλια για την δημοτική αρχή που για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ούτε καν για τα μάτια του κόσμου δεν συμμετείχαν στην διαμαρτυρία. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε σχόλιο παρακάτω:


Θεωρώ ότι δυστυχώς θα επέλθει άπραγη και αυτή η προσπάθεια διότι δεν είναι συλλογικά δυναμική και δεν στηρίχθηκε από αρμόδιους φορείς. Επίσης παράδοξο δεν είναι οι τοπικές ομάδες στα social που υποστήριζαν ορισμένες εξ αυτών πολιτικούς και μάλιστα με χουντικές μεθόδους κάθε αρνητικό σχόλιο σε ανάρτηση που είχαν κάνει οι διαχειριστές τους υπέρ των υποψηφίων (συγκεκριμένων υποψηφίων) τα έσβηναν και μπλόκαραν τους σχολιαστές μάλλον για να επωφεληθούν κάτι από τους πολιτικούς αυτούς; (Υπάρχουν βέβαια δεκάδες screenshot από αυτές τις αναρτήσεις και τις διαμαρτυρίες για σβησμένα σχόλια κλπ. Αυτοί οι πολιτικοί μαζί με τους υποστηρικτές τους που είναι για μια ακόμη φορά;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου