Σελίδες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Δεντράκι στην Γαβαλού σχημάτισε το σχήμα του σταυρού


Η Γαβαλού έχει μια μακραίωνη ιστορία η οποία χάνεται πίσω στο βάθος του χρόνου.

Πέρα από την ιστορία της όμως έχει ένα ιδιαίτερο φυσικό πλούτο που σε μεγάλο βαθμό είναι ανεξερεύνητος.

Επίσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα γραφικά εκκλησάκια της (καλά οκ, υπάρχει κι ένα ποσοστό στο χωριό που δεν θέλει να ακούει για εκκλησίες και βγάζει φλύκτενες). Τα εκκλησάκια αυτά τα οποία σήμερα σώζονται όμως δεν είναι σε τυχαία μέρη διάσπαρτα στην περιοχή. 

Κάποτε η θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα, ήταν μερικά από τα σπουδαία κέντρα με μικρές κοινωνίες που συντέλεσαν στην συνέχιση της ιστορίας της περιοχής και όχι μόνο.

Η φύση που περιλούζει τα εκκλησάκια αυτά τα οποία πολλές φορές είναι απομακρυσμένα και ελάχιστοι τα έχουν επισκεφθεί έχουν πολλές εκπλήξεις...

...εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί στα σοσιαλ μια φωτογραφία η οποία είναι τραβηγμένη την άνοιξη του 2021 και μάλιστα στην περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο.

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει το μεγαλείο της φύσης η οποία αποτελεί κτίση του Δημιουργού των πάντων και η οποία υποκλίνεται στον Έναν και μόνο Δημιουργό. 

Τι δείχνει αυτή η φωτογραφία; 

Ένα μικρό δεντράκι μέσα στην πυκνόφυτη φύση της περιοχής όπου με τον κορμό και τα κλαδιά του έχει σχηματίσει έναν σταυρό  και μάλιστα όπως είπαμε κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους της Γαβαλούς.

Πραγματικά μοναδική φωτογραφία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου