Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Στις υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά η Γαβαλού χτες 28/7/2021


 Το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών ήδη έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος. 

Η θερμοκρασία παντού κυμαίνεται κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου και μάλιστα ακόμη και τα βράδυα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με θερμοκρασίες άνω των 30°C.

Η Γαβαλού για ακόμη  μια φορά φιγουράρει στις 8 πρώτες θέσεις με τις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες ευρισκόμενη στην 4η θέση καταγράφοντας 41.4°C. Σε αυτό βέβαια βοηθάει το υψηλό ποσοστό υγρασίας μιας και βρίσκεται κοντά στην Λίμνη Τριχωνίδα αλλά και λόγω του χαμηλού υψομέτρου της και της γεωγραφικής της θέσης που κατά ένα μέρος είναι περικυκλωμένη από διάφορα όρη μεταξύ των οποίων και ο Αράκυνθος.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγουν να μετακινούνται άτομα κατά τις ώρες 12:00-17:00 αυτές τις ημέρες εκτός αν αυτό επιβάλεται και ιδιαίτερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα τα οποία ταλαιπωρούνται από καρδιαγγειακές και πνευμονολογικές παθήσεις.

Απαραίτητη η χρήση καπέλου καθώς επίσης και ένα μπουκαλάκι δροσερό νερό που θα πρέπει όλοι να έχουμε πάντα μαζί μας.

Το ότι η Γαβαλού καταγραφεί αρκετές φορές μεγάλες θερμοκρασίες φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις να σημειωθεί ότι οφείλεται μερικώς και στο ότι υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός που δίνει τις καταγραφές αυτές κάτι που δεν υπάρχει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να μην καταγράφονται και μέρη τα οποία μπορεί να δίνουν ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως και να έχει ο καύσωνας αυτός θα είναι διάρκειας περίπου 10 ημερών και θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου