Σελίδες

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Μύρισαν πασχαλιές στην Παλαιοκαστρίτσα Γαβαλούς

 



Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νόμο σε νόμο αποτέλεσε την αφορμή της ενεργοποίησης της κινητήριου δύναμης του Ερμή Φλέιμπορ ενός Ελληνοκαναδού ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και αίρει την καταγωγή του από την πλευρά της μητρός του από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας να έρθει για σαββατοκύριακο στο χωριό της μητέρας του αλλά και να κάνει τον γύρο της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδος, της Τριχωνίδος. Ένας από τους σταθμούς του ήταν και η Γαβαλού και συγκεκριμένα επισκέφθηκε με την παρέα του την Παλαιοκαστρίτσα.

Όπως μας ανέφερε στο μήνυμα του μαζί με τις φωτογραφίες που μας απέστειλε, θέλησε να επισκεφθεί την εκκλησία της Παλαιοκαστρίτσας εντυπωσιασμένος από φωτογραφίες που ταξίδεψαν στο διαδίκτυο μέσα από το blog μας.




Στο Άγιο Βήμα, στην κεντρική κόγχη εναπόθεσε λίγες πασχαλιές και λίγα αγριολούλουδα ενώ εις μνήμην όσων αφιέρωσαν στιγμές προσευχής σε αυτόν τον ιστορικό ναό άναψε το καντηλάκι μπροστά σε μια μικρή εικόνα της Παναγίας καθώς και λιβάνισε με ένα αυτοσχέδιο λιβανιστήρι και το λιβάνι αναμείχθηκε με τις ευωδιές των αγριολούλουδων.

Μας εξέφρασε και την θλίψη του για την ερήμωση ενός τέτοιου ναού που όπως μας ανέφερε σε άλλες πόλεις τις οποίες έχει ταξιδεψει τέτοια αρχιτεκτονικά αριστουργήματα χαίρουν σεβασμού αλλά και γίνονται τα πάντα μέχρι να επιτευχθεί η συντήρηση τους διότι αποτελούν μια ιστορική χροιά ενός ενδόξου παρελθόντος...



Εμείς με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Ερμή για την αποστολή των φωτογραφιών αλλά και του πολύ συγκινητικού του μηνύματος και να ευχηθούμε σύντομα να επανέλθει και να βρει την Παλαιοκαστρίτσα ανακαινισμένη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου